A loophole

An opportunity to legally avoid an unpleasant responsibility, usually because of a mistake in the way rules or laws have been written:

The new law is designed to close most of the tax loopholes.

Cambridge dictionary

1: a means of escape
especially : an ambiguity or omission in the text through which the intent of a statute, contract, or obligation may be evaded

2a: a small opening through which small arms may be fired
b: a similar opening to admit light and air or to permit observation

She took advantage of a loophole in the tax law.
His attorney has been hunting for a loophole that would allow him to get out of the deal.

Kids Definition of loophole
: a way of avoiding something
a loophole in the law

 

: an error in the way a law, rule, or contract is written that makes it possible for some people to legally avoid obeying it

Merriam-Webster Dictionary

VeerStichting 2014 | Bevrijd van Zekerheid | Rik Torfs

 
 

19 nov. 2014

Rik Torfs is de Rector-Magnificus van de Katholieke Universiteit van Leuven, Hoogleraar Kerkrecht, vooraanstaand Vlaamse intellectueel en een populaire dwarsdenker. Niet ingeperkt door conventionele denkbeelden en wars van heersende meningen staat hij bekend als een scherpe maatschappijcriticus, met een goed gevoel voor humor. Torfs presenteerde tv-programma’s, schreef columns voor De Standaard en Trouw, zat in de Belgische senaat (voor de Christen-Democratische Partij) en stuurt iedere dag wel een of meer prikkelende tweets de wereld in, waaruit een grote voorliefde voor het aforisme en de paradox blijkt.
 
In 2009 schreef hij het boek ‘Wie gaat er dan de wereld redden?’, waarmee hij de Liberalis-prijs van 2009 won. In zijn boek schrijft hij over zekerheid en onzekerheid: “Zekerheid kunnen wij nooit verwerven. In plaats van met onzekerheid te leven, de gedroomde motor om tot meer creativiteit te komen, proberen wij angstvallig om wat onzeker is via wetten, normen en procedures als zeker te beschrijven en te beschouwen. Dat is de grote kwaal van West-Europa.” Op het symposium heeft hij gesproken over het fenomeen onzekerheid in de huidige maatschappij en de betekenis van onzekerheid in de wetenschap.

Gag – Magie de police!

 
 

 

La police joue à la magie et fait apparaître une pièce de monnaie derrière l’oreille de la victime à son grand amusement. Mais elle rie pas mal moins quand c’est une borne fontaine que l’agent fait apparaître et qu’il lui remet une belle contravention bien réelle cette fois-çi. 

 

Une présentation de la chaine vidéo YouTube officielle de Juste pour rire les gags. Bourrez-vous la face des meilleurs et plus drôls gags de caméra cachée jamais tournés.