A villainous crook

1 PowLitie 28 april 2014: Creditcardfraudeur in de kraag gevat

 

29 apr. 2014

Uit PowLitie van 28 april 2014: Creditcard veilig? Onzin: mensen kunnen zomaar shoppen met jouw kaart. Zodra je erachter komt ben je al te laat.

2 Powlitie S03E03 2014 Tasjesdief en Boevenval IJburg

 

3 apr. 2014

Powlitie S03E03 (2014) Tasjesdief en Boevenval PowLitie laat zien hoe je met het gebruik van moderne technologie boeven kunt vangen.

5 Handige Haarlemmer Sidney Vermeulen incasseert hoge aanbetalingen, maar levert geen werk (AVROTROS)

15 apr. 2020

Een tuinafscheiding metselen, een tuinhuisje opknappen of verwaaide balkondelen herstellen; Sidney Vermeulen zegt het allemaal te kunnen. Maar de klanten die Opgelicht?! spreekt, raken keer op keer teleurgesteld nadat zij met Sidney in zee zijn gegaan.
 
‘Alleskunner’ Sidney Vermeulen presenteert zich als hovenier, maar doet daarnaast verschillende andere klussen in en om het huis. Trees wilde haar tuin door Sidney laten bestraten. Corrie schakelde Sidney eerst in om een kleine lekkage te repareren en huurde hem opnieuw in voor het vervangen van een windscherm. En Tom hoopte aan Sidney een goede te hebben om zijn tuinafscheiding te laten metselen. In alle gevallen ging het echter mis.
 
 

6 Opgelicht – Leon Cuijpers – Venlo

15 apr. 2020

Bij ons in Venlo bekend als Leon (Beer) Cuijpers, beruchte oplichter. Hier in Limburg maakte hij al talloze slachtoffers. TV Programma Opgelicht besteedde tussen 2010 en 2015 maar liefst 3 x aandacht aan hem.
 

7 Total loss verklaarde trike wordt na dodelijk ongeval te koop aangeboden met teruggedraaide teller

21 apr. 2020

Het was de dag van zijn leven. Een droom kwam uit. Rijden op een Can-Am Spyder. Rick van Loosbroek, geboren in 1986, huurt samen met een vriend een zogenoemde trike. Hij heeft nooit geweten dat zijn droom leidt tot de nachtmerrie van zijn familie, vrienden en kennissen. Op 8 juli 2018 verongelukt Rick op de A2. Zijn passagier wordt zwaar gewond afgevoerd met de traumahelikopter. Hij overleeft, maar kampt nog dagelijks met de fysieke ongemakken en is mentaal nooit meer de oude geworden. Rick van Loosbroek mocht maar 31 jaar oud worden.
 
Anita en Michel van Loosbroek zijn de ouders van Rick. Beiden krijgen samen met Rick’s broer Jeffrey kippenvel tijdens het kijken naar de reportage van Opgelicht?! over sjoemelmotoren. Een trike is dan weliswaar officieel geen motor, maar het heeft wel veel dezelfde kenmerken. Je mag een trike, net als een quad, met je autorijbewijs besturen. Het heeft dan ook eenzelfde kenteken als een auto, maar er is geen APK-plicht. Ook geldt voor trikes, net als voor motoren, dat er geen tellerstanden worden geregistreerd.
 
De familie Van Loosbroek heeft zich ondanks het ondragelijke verlies altijd ingezet om de gevaren van dit soort voertuigen onder de aandacht te brengen. Ze startten zelfs een petitie om een verbod te bewerkstelligen: https://www.petities.com/haal_can_-_a… 
 
 

 

9 Fraude met autosleutels | Opgelicht (AVROTROS0

14 nov. 2018

 

10 Tros Opgelicht 17-04-2018

18 apr. 2018

Tros opgelicht.
 

11 TROS Opgelicht Cinjee Advies

28 sep. 2014

uitzending van Tros Opgelicht over Cinjee Advies
 

12 AvroTros opgelicht?! – Koopfraude internet

26 jan. 2015

Part of the Kickstarter project illuPay
(c) AVROTROS 2015
 
This partly explains why we are overtaken by events. Does not prevent fraud. Excellent examples criminals can use, it’s easy. These tricks are NOT possible illuPay. Goed voorbeeld waarom we achter de feiten aanlopen. Het voorkomt geen fraude. Duurt een aantal dagen/weken voordat het in de gaten loopt, dat is te laat. Criminelen weten dat het zo werkt. Mensen zijn hun geld kwijt of daarna kwijt met slimme trucs. Dit is NIET mogelijk met illuPay.
 

13 TROS Opgelicht met mr. Korver 09-02-2016

25 apr. 2016

Een item over Frans Bakker in een uitzending van TROS Opgelicht. Al 20 jaar laat Frans Bakker een spoor van vernielingen na door fraude middels faillissementen en stichtingen. Mr. Korver is de advocaat van één van de gedupeerden.
 
Het gehele item over Frans Bakker duurt 23 minuten en 29 seconden. Wilt u alleen mr. Korver zien spreken, spoelt u dan door naar 21 minuten en 49 seconden.
 

15 Zit dezelfde fraudeur achter twee grootschalige oplichtingszaken? Aan PUL Hoveniers zit een luchtje

29 dec. 2020

Tijdens ons onderzoek naar de fraude met het aanleggen van tuinen door het malafide hoveniersbedrijf HS Combinatie uit Woerden stuitte de redactie op een bedrijf dat er dezelfde werkwijze op nahoudt. Toeval? Of is de fraudeur na het uitschrijven van HS Combinatie vrolijk verder gegaan met een nieuw bedrijf?
 
Maar liefst 21 mensen onderhandelen in de zomer met PUL Hoveniers en Infra over het aanleggen van hun tuin, oprit of het plaatsen van een schutting. De eigenaar van het bedrijf, volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel een zekere Patrick Pul, nam via Werkspot contact met hen op.
 
Nadat de opdrachtgevers hun wensenlijstje hadden doorgegeven, nam Patrick contact met hen op. Mieke en Jana, twee van de gedupeerde opdrachtgevers, spraken de hovenier met enige regelmaat: ‘Hij was aardig, had kennis van zaken en dacht mee met de wensen die ik had’, aldus één van hen. Vanwege het coronavirus komt Patrick echter niet bij zijn klanten langs. Geen probleem: aan de hand van de wensen van zijn klanten komt PUL Hoveniers en Infra ook op afstand met een scherpe offerte.
 
 

16 Saw Blade Flies Into Car

 

28 jun. 2014

This clumsy handyman has got a rogue saw-blade, and it’s flying ninja-style right into people’s cars!
 
Gags are filmed in Québec. Originality, authenticity and joie de vivre… Discover more about Québec