Fair answers to queries

Query

A question, often expressing doubt about something or looking for an answer from an authority:

If you have any queries about your treatment, the doctor will answer them.

Cambridge Dictionary

1 Dirk De Wachter spreekt Neos-Publiek toe (trailer).

Back to menu

1 dec. 2020

Neos nodigde Dirk de Wachter uit om een online voordracht te geven, speciaal voor de Neos-leden naar aanleiding van ‘De Kunst van het ongelukkig zijn’. Bekijk de trailer.

2 Dirk De Wachter – Welke les moeten we onze kinderen meegeven?

Back to menu

20 dec. 2020

Dirk De Wachter is een psychiater en hoogleraar verbonden aan de KU Leuven. Hij verwierf vooral bekendheid als auteur van ‘Borderline times’ en ‘Liefde. Een onmogelijk verlangen?’

3 Uit het hoofd #1 Dirk De Wachter en Pierre Mertens

Back to menu

29 sep. 2020
 
👉 Prof. Dr. Dirk De Wachter, psychiater, hoogleraar aan de KU Leuven, auteur van o.a. ‘Borderline times’ én peter van Child-Help spreekt met Pierre Mertens, oprichter van Child-Help en beeldend kunstenaar, over de kunst van het zorgen.

Bijdragen aan onze werking? Dat kan met een gift op IBAN BE56 7380 1971 7088 – BIC KREDBEBB met referentie ‘Uit het hoofd’. Giften vanaf 40 euro zijn voor 60% fiscaal aftrekbaar in België.

Opname beeld en geluid: Weta // weareweta.eu

4 Dirk De Wachter over “Corona Times in Europa” – State of the European Union 2020

Back to menu

9 mei 2020

Een ‘unusual suspect’ geeft jaarlijks zijn of haar visie op de toekomst van Europa in The State of the European Union 2020. Dit naar aanleiding van de Dag van Europa op 9 mei. Gezien de “Corona Times in Europa” vroegen we aan Dirk De Wachter of hij zijn State voor de camera wou doen. “Ja”, zei hij en hij maakte er een ongemeen boeiend, diepgaand en helder betoog van over ons oude en cultureel rijke continent, hoe we grenzen nodig hebben om ons veilig te voelen en hoe we vanuit onze eigen “ikkigheid” open kunnen staan voor de wereld.

Fijne dag van Europa!

De State of the European Union 2020 is een samenwerking tussen Europahuis Ryckevelde, Vleva, het Bureau van het Europees Parlement in België en Europe Direct Antwerpen.

5 Dirk De Wachter en Migratie

 

Back to menu         IMPORTANT CONTENT

Gepubliceerd op 5 sep. 2015
 

6 DIRK DE WACHTER | Hoe verder na corona?

 

Back to menu         IMPORTANT CONTENT

Psychiater Dirk de Wachter vreest dat de meest kwetsbaren in de samenleving de dupe zullen zijn van toekomstige bezuinigingen als gevolg van de coronapandemie. “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de meest kwetsbare groepen in de samenleving niet buiten de boot vallen?”

In de serie ‘Hoe verder na corona?’ vragen we bekende en minder bekende denkers naar hun visie op het leven na corona. Is dit een kantelpunt of gaan we straks met de komst van het vaccin terug naar ‘business as usual?’.

 ____ 

Iedereen Verlicht is een programma van de NTR. Persoonlijke verhalen van mensen die zich, vaak geïnspireerd door het Hindoeïsme, spiritueel bezig houden met het verbeteren van zichzelf en de wereld.

7 Dirk De Wachter over boek ‘Goed leven met kwetsbaarheid en beperking’ in De Afspraak

Back to menu

17 dec. 2020