It is absolutely devastating

1 Documentaire: Een kaarsje voor Nicky Verstappen (23-12-2018)

 
 

27 dec. 2018

In de aangrijpende documentaire Een kaarsje voor Nicky Verstappen, blikken de nabestaanden van Nicky Verstappen, die in 1998 door een misdrijf om het leven kwam, na twintig jaar terug op het drama dat hun levens compleet heeft verwoest.

Doorbraak
De doorbraak in de zaak Nicky Verstappen is een van de belangrijkste nieuwsfeiten uit 2018. Een spectaculaire DNA-match brengt deze zomer nieuwe hoop in de harten van de ouders en het zusje van het 11-jarige jongetje uit Limburg. Krijgen zij na 20 jaar eindelijk antwoord op de vraag hoe hun geliefde Nicky in augustus 1998 om het leven kwam? Hoe bang is hij tijdens zijn laatste momenten geweest? En welke rol heeft de gearresteerde Jos B. daarbij gespeeld? Zullen zij tijdens zijn strafproces de waarheid horen waar zij al zo lang naar op zoek zijn?

Het gemis
In Een kaarsje voor Nicky Verstappen vertellen Berthie, Peetje en Femke Verstappen openhartiger dan ooit over het verdriet en het gemis van Nicky en de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, waardoor zij de tragedie konden overleven. Zij doen dit samen met Peter R. de Vries, de misdaadverslaggever die hun vriend en steunpilaar werd. Ook hij laat zich van een persoonlijke kant zien.

Betrokken
Documentairemaker Simon Vuyk is al vanaf 1998 bij de zaak betrokken. Hij was eindredacteur bij het televisieprogramma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever en schreef het boek De mysterieuze dood van Nicky Verstappen. Hij maakte de ontknoping in het onderzoek de afgelopen maanden, samen met de familie Verstappen en Peter R. de Vries, van dichtbij mee. Vuyk: “Terwijl iedereen zich alleen nog maar bezighoudt met de verdenking tegen Jos B. wil ik graag aan de vooravond van Kerst stilstaan bij waar het in deze zaak echt om gaat: het verhaal van een mooi en lief gezin uit Limburg dat terechtkwam in een allesoverheersende nachtmerrie.”

De documentaire Een kaarsje voor Nicky Verstappen was te zien op zondag 23 december 2018 om 23.00 uur op NPO 1.

2 Landgraaf: Grootschalig DNA-onderzoek in zaak Nicky Verstappen

 
 

20 feb. 2018

Hopelijk komt er na bijna 20 jaar een antwoord op de vraag wat er precies met Nicky is gebeurd en wie voor zijn dood verantwoordelijk is. 
Lees het online politiedossier op https://www.politie.nl/gezocht-en-ver…

3 DNA-onderzoek in moordzaak Nicky

 
 

27 mrt. 2010

Het Openbaar Ministerie laat een groot DNA-onderzoek uitvoeren in de zaak van de vermoorde Nicky Verstappen. Te gast zijn moeder Berthie Verstappen en Peter R. de Vries.
 
Bekijk hier de gehele uitzending: http://bit.ly/9OK6nE

4 Persconferentie ‘Doorbraak onderzoek Nicky Verstappen’

 
 

23 aug. 2018

In deze video is de persconferentie te zien over de doorbraak in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen. Deze persconferentie werd gehouden op woensdag 22 augustus 2018 in het politiebureau in Maastricht. Meer informatie over de zaak is ook terug te vinden via www.onderzoeknickyverstappen.nl

5 Vrienden Jos Brech: ‘Hij zei niets’ Verdachte moordenaar Nicky Verstappen | Margriet van der Linden

 
 

22 aug. 2018

De doorbraak in de zaak Nicky Verstappen hield Nederland vandaag in zijn greep. Na 20 jaar wist de politie een DNA-match te vinden met een 55-jarige Jos Brech, die sinds februari vermist wordt. Door de hulp van bushcrafter Erik van ’t Padje vond de politie het DNA-bewijs dat Brech identificeerde als verdachte.
 
Aan tafel zaten vrienden en bushcrafters Siegurd van Leusen en Erik van ’t Padje. En schuift Arnoud Kal van het Nederlands Forensisch Instituut aan, die het onderzoek leidde.

6 Jos B. opgepakt in Spanje – “Onwerkelijk” zegt vriend B. | Margriet van der Linden

 
 

28 aug. 2018

De verdachte Jos B., in de zaak Nicky Verstappen, is door de Spaanse politie opgepakt in een bos in de buurt van Barcelona. We spraken erover met bushcrafter Erik van ’t Padje, oud-politierechercheur Frank Peeters en oud-politiecommissaris Sander Schaepman.

7 Zaak Nicky Verstappen grijpt Peter R. de Vries ontzettend aan – RTL LATE NIGHT

 

26 jan. 2018

Al 20 jaar lang is de familie van Nicky Verstappen op zoek naar antwoorden rondom de dood van de 11-jarige jongen. Peter R. de Vries heeft de familie van Nicky al deze jaren gesteund en de zaak blijft hem ontroeren.

8 Tijdlijn: de zaak-Nicky Verstappen

 
 

24 mei 2017

9 Overzicht van 20 jaar durende zoektocht moordenaar Nicky Verstappen | NU.nl

 

22 aug. 2018

De politie heeft aan de hand van DNA-bewijs een 55-jarige man geïdentificeerd als verdachte in de zaak-Nicky Verstappen. De elfjarige jongen werd in 1998 seksueel misbruikt en vermoord tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Abonneer je NU op het NU.nl YouTube-kanaal: https://bit.ly/2HGTbwY
 
NU.nl is Nederlands grootste nieuwssite op het web en op mobiel. Snel, betrouwbaar en overzichtelijk: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook op YouTube plaatsen we de belangrijkste video’s met o.a. binnen- en buitenlands nieuws, entertainmentnieuws, sportnieuws, technieuws en opmerkelijk nieuws.

10 Peter R. de Vries in tranen om Nicky Verstappen – RTL BOULEVARD

 
 

22 aug. 2018

 
Een zichtbaar aangeslagen Peter R. de Vries aan de desk. Hij heeft zich 20 jaar lang ingezet voor het oplossen van de moord op Nicky Verstappen.

11 Trapped In Box Prank

Back to menu

12 apr. 2011

These really nice people agree to help some construction workers. No one asks any questions they just agree to help. Things start to get weird when they find themselves trapped in the wooden box. Maybe they should have asked why they were building a giant box in the middle of the street before getting into it.
 
JFL British Edition is a presentation of JustForLaughsTV, the official Just For Laughs Gags YouTube channel. Home of the funniest, greatest, most amazing, most hilarious, win filled, comedy galore, hidden camera pranks in the world!