The hidden picture

1 Lucia de Berk spreekt

 
 

9 aug. 2013

9 augustus 2013

Lucia de Berk die slachtoffer was van één van de grootse justitiële dwalingen die ons land kent kent, spreekt voor eerst uitgebreid en ontspannen over haat ervaringen die die ze door het handelen van de corrupte ziekenhuisdirecteur Paul Smits en de eveneens zwaar onbetrouwbare en falende rechterlijke macht.

Naar aanleiding van het overlijden van een baby in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag werd op 4 september 2001 aangifte gedaan van een mogelijke onnatuurlijke dood. De aanwezigheid van De Berk bij het sterven van het kindje werd als verdacht aangemerkt. Zij zou opvallend vaak in de buurt zijn geweest van sterfgevallen en reanimaties. Er deden in het ziekenhuis vreemde verhalen over haar de ronde.

De directeur van het JKZ, Paul Smits, maakte op 11 september (de dag van 9/11) tijdens een persconferentie (o.a. uitgezonden op Radio-West) bekend dat een verpleegkundige betrokken was bij meerdere verdachte sterfgevallen en reanimaties. Hij betuigde daarbij nadrukkelijk zijn deelneming aan de nabestaanden en aan het ziekenhuispersoneel. Op 17 september deed het ziekenhuis zelf officieel aangifte (en dus niet de ouders). Het onderzoek van de medische dossiers door het ziekenhuis leidde tot de conclusie dat er in de periode van september 2000 tot september 2001 negen overlijdens en reanimatieincidenten hadden plaatsgevonden, die onverwacht en medisch onverklaarbaar waren. Lucia de Berk was daarbij steeds in de buurt geweest. Ook in de andere ziekenhuizen, waarin Lucia de Berk vanaf 1997 als verpleegkundige werkzaam was geweest, werd onderzoek gedaan naar sterfgevallen die mogelijk onverklaarbaar waren. Het Leyenburg, RKZ- en PEN-ziekenhuis kwamen ieder met een lijst met verdachte sterfgevallen tijdens de diensten van Lucia. Het totale onderzoek betrof aanvankelijk dertig sterfgevallen en incidenten. Al vrij snel kwamen de meeste daarvan te vervallen. Voor alle sterfgevallen was ten tijde van het overlijden een verklaring van natuurlijke dood getekend. Van de incidenten was geen melding gedaan.

Vanaf 5 september begonnen de verhoren en het onderzoek. De Berk werd direct de toegang tot het ziekenhuis ontzegd. In de snel daarop volgende ontslagzaak van het ziekenhuis tegen De Berk getuigden veertien verpleegkundigen en artsen, dat De Berk een goede en prettige collega was. In het functioneringsgesprek van augustus 2001 werd gesproken van een goed teamlid, kundig en betrokken in haar werk. De rechter oordeelde dat het ziekenhuis 100.000 gulden aan De Berk diende te betalen in het geval dat ze onschuldig bleek te zijn. Op advies van haar advocaat beriep Lucia zich tijdens alle politieverhoren op haar zwijgrecht.

IMPORTANT CONTENT

2 De aanloop naar de rechtszaak van Lucia de B.

 
 

15 apr. 2010

Lucia de Berk vertelt onder meer over haar voorarrest en het verloop van de rechtszaak.
Bekijk hier de gehele uitzending: http://bit.ly/aChceM
 
IMPORTANT CONTENT

3 De veroordeling in hoger beroep van Lucia de B.

 
 

15 apr. 2010

Lucia de Berk en haar advocaat Stijn Franken gaan in op de veroordeling van De Berk in hoger beroep en haar uiteindelijke vrijspraak.
 
Bekijk hier de gehele uitzending: http://bit.ly/aChceM
 
IMPORTANT CONTENT

4 Zaak Lucia de B. werd heropend – BACK TO THE ZEROS

 
 

14 mrt. 2016

In 2008 kwam er een ommekeer in de zaak Lucia de B. De verpleegster werd verdacht van meerdere moorden op kinderen Er werd bewijs geleverd dat de slachtoffers in de zaak een natuurlijke dood zijn gestorven. Lucia kwam vrij uit de gevangenis.
 
Bekijk de hele aflevering op RTL XL: link xl van het programma Website : http://www.rtlxl.nl

5 Lucia de Berk vrijgesproken van seriemoord

 
 

15 apr. 2010

Vanochtend werd Lucia de Berk door het gerechtshof in Arnhem vrijgesproken van meervoudige moord en pogingen tot moord. Zij is samen met haar advocaat te gast.
 
Bekijk hier de gehele uitzending: http://bit.ly/aChceM
 
IMPORTANT CONTENT

6 Paul Smits reageert op de Lucia de B. affaire

 

 

14 mei 2013

7 Lezing – Beeldvorming – Lucia de Berk

 
 

7 mei 2014

Lezing – Beeldvorming – Lucia de Berk

8 Waarheidsvinding, Statistiek & Lucia De Berk.

 
 

28 sep. 2010

start interview 01:00 – over het proces Lucia de Berk 10-9- 2010 Het allernieuwste Boek van Ton Derksen over de zaak Baybasin 12 Meii, 2014 Baybasin gaat eindelijk main stream http://www.boublog.nl/2014/05/12/bayb…
 
22 april, 2014 Baybasin praat met Myra o.a. over de “Poot-maffia” : http://www.boublog.nl/2014/04/22/bayb…
 
Het allernieuwste Boek van Ton Derksen over de zaak Baybasin http://www.boublog.nl/2014/02/11/boek…
 
24-04-2014 Artikel Trouw : De advocate, de ambtenaar en het complot
 
Baybasin en Van der Plas kunnen rekenen op serieuze bijval van wetenschapsfilosoof Ton Derksen. In zijn boek ‘Verknipt bewijs’ dat in mei op de markt komt, noemt hij de zaak Baybasin zelfs ‘een van de grofste gerechtelijke dwalingen tot nu toe’. Derksen bestudeerde en beluisterde de rond zesduizend afgetapte telefoongesprekken in het gezamenlijke onderzoek van de Turkse en Nederlandse justitie en politie naar de Koerd en concludeert dat er flink mee is gerommeld. Vertalingen zouden op cruciale onderdelen onjuist zijn en er zou ook anderszins, met knip- en plakwerk, mee gemanipuleerd zijn, zegt Derksen die eerder een opzienbarend boek schreef dat tot herziening leidde in de moordzaak van verpleegster Lucia de Berk.
 
Voorgelogen
De rechters in het proces tegen Hüseyin Baybasin zijn voorgelogen, stelt Derksen en daarom zou ook zijn zaak voor herziening in aanmerking moeten komen. Zijn conclusie is van belang, aangezien de veroordeling van Baybasin voor negentig procent was gebaseerd op juist de inhoud van juist de tapverslagen.
 
Bij de Hoge Raad ligt overigens al langer een herzieningsverzoek in zijn zaak. Advocaat-generaal Diederik Aben doet momenteel zelf onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden rond de telefoontaps en zal hieraan in de zomer hoe dan ook zwaarwegende conclusies verbinden. Aben stelde eerder in een advies dat hij geen aanwijzingen heeft voor een complot.
 
Er was, schreef hij, geen reden voor toenmalig minister van justitie Winnie Sorgdrager om te zwichten voor de druk die van het vermeende ‘dossier-Demmink’ is uitgegaan. ‘Niet duidelijk is welk belang de minister had om Demmink in bescherming te nemen’, stelde Aben in zijn advies aan de Hoge Raad. ‘Demmink was niet onmisbaar. Voor hem een ander. De gevolgen voor de Nederlandse staat waren dan in elk geval te overzien.’
 
 
Wetenschapsfilosoof Ton Derksen schreef het boek De ware toedracht: een praktische wetenschapsfilosofie voor waarheidszoekers.
 
Hij is te gast in het Wetenschapscafe.
 
Klokkenluider Metta de Noo uit Diepenheim teleurgesteld in film Lucia de B. http://www.youtube.com/watch?v=ipHNO2…
 
INFOWAR 2014: PROPAGANDA-FILMS VS. BOEKEN http://www.klokkenluideronline.is/201…
 
Youtube Playlist : “De lijst van 12” : http://www.youtube.com/view_play_list…
 
 
 
“DE ECHTE LUCIA HEET ARDA” https://www.google.nl/search?q=%22De+…
 
Outline van de zaak-Lucia :
 
 
 
 
 
 
 
Paul Smits reageert op de Lucia de B. affaire http://www.youtube.com/watch?v=-HvCfB…
 
hollanddoc
 
34 minuten Metta, Bram en Ton Derksen zetten zich in voor de vrijlating van de tot levenslang veroordeelde verpleegster Lucia de B. De zaak beheerst inmiddels hun hele leven. : http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister…
 
 
 
IMPORTANT CONTENT

9 Lucia de Berk by NOVA 14-4-2010.

 
 

17 apr. 2011

intro uitspraak vrijspraak 01:15 audiosegment uitspraak veroordeling 06:23 de ex collega’s 12:38 de sterfgevallen 13:40 de verdachtmaking 16:58 de arrestatie 19:26 de hersenbloeding 26:26
 
Klokkenluider Metta de Noo uit Diepenheim teleurgesteld in film Lucia de B. http://www.youtube.com/watch?v=ipHNO2…
 
INFOWAR 2014: PROPAGANDA-FILMS VS. BOEKEN http://www.klokkenluideronline.is/201…
 
 
 
 
Lucia de Berk De Intervieuws http://www.youtube.com/view_play_list…
 
DE ECHTE LUCIA HEET ARDA
 
Outline van de zaak-Lucia :
 
 
27 maart 2013 HagaZiekenhuis stopt tijdelijk met uitvoeren hartoperaties
 
Het HagaZiekenhuis in Den Haag stopt met onmiddellijke ingang met het uitvoeren van hartoperaties. Aanleiding is een melding dat bij een operatie niet volgens protocol te werk is gegaan.
 
 
hollanddoc
 
34 minuten Metta, Bram en Ton Derksen zetten zich in voor de vrijlating van de tot levenslang veroordeelde verpleegster Lucia de B. De zaak beheerst inmiddels hun hele leven.
 
 
Paul Smits reageert in zaak Lucia de B.
 
 
Zaak Lucia de B.: en dat heet dan bewijs : http://vorige.nrc.nl/article1852001.ece
 
Een onthutsend verslag over de gang van zaken op de weg naar de vrijlating en onschuldig verklaring van Lucia de Berk.
 
34 minuten Metta, Bram en Ton Derksen zetten zich in voor de vrijlating van de tot levenslang veroordeelde verpleegster Lucia de B. De zaak beheerst inmiddels hun hele leven.
 
 
 
De mensen achter Lucia De B. http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister…
 
 IMPORTANT CONTENT

10 Klokkenluider Metta de Noo uit Diepenheim teleurgesteld in film Lucia de B.

 
 

31 mrt. 2014

Teleurgesteld is ze, Metta de Noo uit Diepenheim. Jarenlang was ze als klokkenluider druk bezig om de onschuld van Lucia de Berk (toen bekend als Lucia de B.) aan te tonen, die vastzat voor de moord op zeven ziekenhuispatiënten. Volgens haar klopt het verhaal dat in de film ‘Lucia de B.’ wordt verteld, niet met de werkelijkheid.
 

11 Recht 7.0 Lucia de Berg vrij

 
 

16 sep. 2018

Recht 7.0 Lucia de Berg vrij Zij heeft 6 jaar onschuldig vast gezeten voor ‘moorden’ die geen moorden bleken te zijn. Aan einde fragment ook Puttense moordzaak, Schiedammerparkmoord en Ina Post. Voor veroordeling moet bewijs overtuigend zijn! Kijk verder op internet naar info over haar leven / zaak.
 
IMPORTANT CONTENT

12 Première Lucia de B. – KOFFIETIJD

 
 

31 mrt. 2014

 
Schuldig tot je onschuld bewezen is. Koffietijd was bij de première van de film ‘Lucia de B.’ in Amsterdam.
Deze aflevering van Koffietijd helemaal zien? Ga dan naar http://rtlxl.nl/#!/koffietijd-9182/4e…

13 Oud-hoogleraar Ton Derksen: ik besef nu pas hoe Lucia de Berk leed

 
 

2 apr. 2014

De film over Lucia de Berk, Lucia de B., gaat donderdag in première. Het is het verhaal over de nachtzuster die in 2004 onterecht werd veroordeeld voor moord op baby’s en bejaarden. In 2010 werd ze alsnog vrijgesproken.
 
De Nijmeegse oud-hoogleraar Ton Derksen is een van de mensen die Lucia destijds vrij kregen nadat ze al 6 jaar onterecht in de cel zat. Door zijn boek kwam de zaak weer voor de rechter. Derksen heeft de film al gezien.
 
‘Ik vond het een heel mooie film. Wat het voor mij zo mooi maakte, is dat ik het lijden van haar voor het eerst eigenlijk goed besefte. Ik heb altijd geprobeerd mij niet te richten op de persoon zelf. Ik heb nooit kennis met haar willen maken, juist om er blanco tegenover te staan. En achteraf zie ik dat het heel verstandig is geweest. Ik zou veel te geëmotioneerd zijn geraakt’, aldus Derksen.Oud-hoogleraar Ton Derksen: ik besef nu pas hoe Lucia de Berk leed

14 De mensen achter Lucia De B. Excerpt

 
 

15 nov. 2012

 
Bron :De mensen achter Lucia De B. http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister…
 
Trailer : De mensen achter Lucia de B. http://youtu.be/YiaMRUmRWfM
 
Lucia de Berk, voorheen nog Lucia de B, werd onschuldig verklaard. Lucia werd in 2003 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf én tbs, voor het plegen van zeven moorden. In 2010 oordeelde het Gerechtshof in Arnhem dat er in het geheel geen misdrijven hadden plaatsgevonden. In ‘Profiel: Lucia de B’ (KRO, 2008) zien we hoe Metta, Bram en Ton Derksen zich inzetten voor de vrijlating de veroordeelde verpleegster.
 
Lucia de Berk by NOVA 14-4-2010. http://www.youtube.com/watch?v=I7Pb6u…
 
IMPORTANT CONTENT

15 ‘Lucia de B. zal alsnog worden vrijgesproken’

 

 

2 nov. 2007

RTV Noord

GRONINGEN – Lucia de B. zal alsnog worden vrijgesproken. Dat is de stellige overtuiging van de Groningse hoogleraar Klinische en Forensische Toxicologie Donald Uges.

De B. is veroordeeld voor meervoudige moord op patiënten en kreeg een levenslange straf opgelegd en een gedwongen tbs-behandeling.

Klinisch en gerechtelijk toxicoloog Uges trad destijds voor het gerechtshof in Den Haag op als getuige-deskundige.
Zijn kritische opmerkingen, onder ede afgelegd, werden genegeerd.

Uges plaatst met name kanttekeningen bij het toxicologisch onderzoek. Zo zou een van de slachtoffers, een baby, zijn overleden aan een digoxine-vergiftiging. Dat werd bepaald aan de hand van een gaasje met bloed van de baby.

Volgens Uges zijn de bevindingen op basis van dat bloed onbetrouwbaar. Zo droogt bloed op een gaasje in en levert dat sowieso hogere waarden aan digoxine op. Bovendien is het onduidelijk wat de historie van het gaasje is en zijn daardoor bewijzen tegen de B. moeilijk te staven.

Hoogleraren statistiek overhandigen vrijdag een petitie aan staatssecretaris Albayrak waarin ze voor heropening van de rechtszaak pleiten.

IMPORTANT CONTENT

16 Sneak peak: Interview with Lucia de Berk

 

 

29 mei 2015

As a Dutch licensed pediatric nurse, Lucia de Berk (Lucia de B.) was specialized in dealing with small children and taking care of babies. She was an employee of the Juliana Children’s Hospital. In 2001 she was the subject of a miscarriage of justice. Accused for murders she didn’t commit, Lucia de Berk was sentenced to life in prison.

17 Lucia de Berk over de film

 
 

Back to menu

7 mei 2014

Met haar hondje op de arm kijkt Lucia de Berk toe hoe de figuranten naar de juiste plek worden gedirigeerd. Bij Scheveningse gevangenis werd donderdagavond een belangrijke scène opgenomen voor de film over haar leven, de lichtjestocht.

18 Making of Lucia de B. – Over Lucia de Berk

 
 

Back to menu

24 apr. 2014

 
Geverifieerd
 

Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten.

Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen. Haar bazen willen hier niets van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS. Mede dankzij het harde werk dat Judith heeft verricht…

Voor meer informatie ga naar http://luciadebdefilm.nl

19 Lucia de B.

 
 

24 okt. 2014

Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith krijgt het dossier van Lucia de B. Op haar bureau. Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen. Haar bazen willen hier niets van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS. Mede dankzij het harde werk dat Judith heeft verricht… (Original Title – Lucia de B.) 2014 Rinkel Film

20 Lucia de B – Dublado

 
 

3 feb. 2016

Assistir Lucia de B filme completo dublado

21 Ton Derksen: ‘1000 Nederlanders onschuldig achter de tralies’

 
 

22 nov. 2016

Ton Derksen: ‘1000 Nederlanders onschuldig achter de tralies’

22 Westweek-special met Lucia de Berk op Omroep West.

 
 

29 apr. 2010

Lucia de Berk vertelt openhartig over de jaren die zij onterecht in de gevangenis doorbracht. De Berk blikt in deze speciale uitzending van Westweek uitgebreid terug op de grootste justitiële dwaling van de afgelopen jaren en de bizarre procesgang die haar leven heeft getekend. Ze praat over de gevoelens voor de nabestaanden en haar eerste ervaringen sinds haar vrijspraak twee weken geleden. Lucia de Berk vertelt verder over het gesprek met minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie, waarin hij zijn excuses maakte.

23 Ina Post – kapot gemaakt door politie

 

18 mrt. 2013

Brandpunt 17 maart 2013
 
Halverwege de jaren tachtig worden in Leidschendam twee hoogbejaarde vrouwen om het leven gebracht. Een van die moorden werd ooit Ina Post in de schoenen geschoven. Ze zat vier jaar vast, vocht 25 jaar lang tegen die veroordeling en werd in 2010 uiteindelijk vrijgesproken. Brandpunt is in het bezit gekomen van de politiejournaals uit die tijd. En daaruit blijkt dat de politie destijds zo verbeten uit was op de veroordeling van Ina Post, dat rechercheurs in een tunnelvisie een serieuze andere verdachte hebben laten lopen. Een vrouw die nog steeds in Leidschendam woont. Fons de Poel vertelt het verhaal van een cold case die niemand op wilde lossen.
 

24 Ten onrechte veroordeeld: “Ze schelden je voor all – RTL LATE NIGHT

 
 

23 okt. 2017

Bejaardenverzorgster Ina Post werd in 1987 ten onrechte veroordeeld tot zes jaar cel voor de moord op een 89-jarige vrouw. Hoe ging Ina daar mee om?

25 Ina Post blikt terug op nachtmerrie

 
 

18 nov. 2018

Een jarenlange nachtmerrie eindigde voor Ina Post in oktober 2010 toen ze werd vrijgesproken van doodslag van een van haar cliënten in 1986. Ze was blij dat ze zich eindelijk vrij kon voelen, maar vandaag de dag beheerst het nog steeds haar leven.

26 Weer een onschuldige vast in Puttense moordzaak?: De Week van Gelderland

 

15 dec. 2017

Wetenschapsfilosoof Ton Derksen is er van overtuigd dat er weer iemand vast zit in de Puttense moordzaak. Hij schreef er een boek over.

27 Ton Derksen bekritiseert undercoveroperatie politie in moordzaak Heidy Goedhart.

 
 

15 jul. 2015

Justitie wil niet reageren op beschuldigingen van experts over de “immorele” inzet van undercoveragenten in het onderzoek naar de moord op Heidy Goedhart in Kaatsheuvel. Zij werd in 2010 om het leven gebracht. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt haar man WIm S. daarvan. Hij bekende de moord te hebben gepleegd, maar zijn bekentenis wordt door deskundigen in twijfel getrokken.

28 Reporter special: de Deventer moordzaak

 
 

7 mei 2011

In een speciale en extra lange thema-uitzending van KRO Reporter komen voor- en tegenstanders van Louwes aan het woord en worden nieuwe invalshoeken gepresenteerd. Zo wordt gekeken naar de wijze waarop het DNA onderzoek in deze zaak heeft plaatsgevonden. Vooraanstaande Amerikaanse DNA-deskundigen geven hun mening over het werk van het Nederlands Forensisch Instituut, dat zo´n belangrijke rol speelde bij de veroordeling van Louwes. Immers zijn bloed werd gevonden op de blouse van de vermoorde weduwe. Maar ook worden voor het eerst beelden getoond die laten zien met welk mes de moord is gepleegd. Beschikte Louwes over zo´n mes? En als dat niet het geval was, wie dan wel? Een gedegen journalistiek onderzoek naar een spraakmakende zaak. Een spannende detective? Ja, maar dan wel zonder op de stoel van de rechter te gaan zitten….
 
IMPORTANT CONTENT

29 Talpa documentaire over Deventer Moordzaak

 
 

7 mei 2011

De Deventer Moordzaak: Vragen en Antwoorden is de titel van deze ‘opzienbarende documentaire’.

Het complete verhaal, “met veel nog onbekende feiten en verklaringen van getuigen die nog niet eerder op televisie te zien waren.”

De moord op de rijke weduwe Jacqueline Wittenberg dateert uit 1999. Met de veroordeling van de op het oog keurige huisvader Ernest Louwes(46), was het dossier voor politie en justitie definitief gesloten. Maar een groepje burgers bleef van mening dat Louwes ten onrechte vast zat, deed eigen onderzoek en stuitte op de ene blunder na de andere. Eind januari kondigde het Openbaar Ministerie een nieuw onderzoek aan.

“De makers van de documentaire zetten in anderhalf uur exact neer welke, soms ongelooflijke, fouten er in hun ogen zijn gemaakt in het onderzoek en wat daarvan de gevolgen zijn geweest”, aldus de woordvoerder. “Ze baseren zich daarbij op het volledige dossier, een groot aantal getuigen – waaronder een aantal dat zich recent heeft gemeld – en deskundigen. Uiteraard komen Louwes en zijn familie zelf aan het woord en geeft Harm Brouwer voor het eerst een interview over deze zaak. De Deventer Moordzaak: Vragen en Antwoorden schetst een onthutsend beeld van een zaak die uitmondde in een ongekend juridisch en menselijk drama dat nog altijd voortduurt.”

30 “Veroordeling Louwes was enorme blunder justitie”

 
 

22 mrt. 2013

De veroordeling van Ernest Louwes was volgens onderzoeker Ton Derksen een enorme blunder van justitie. Het Openbaar Ministerie zou zelfs hebben gelogen. Derksen deed jarenlang onderzoek naar de bewijzen tegen Louwes en kwam er achter dat veel feiten die in de rechtszaal zijn opgevoerd niet kloppen. De belangrijkste bewijzen zouden te weerleggen zijn. Zo werd tijdens de rechtszaak gezegd dat er veel dna van Louwes op een overhemd van de weduwe Wittenberg is gevonden. Nadat advocaat Geert-Jan Knoops die gegevens kreeg bleek het om een verwaarloosbare hoeveelheid te gaan. De hoeveelheid dna die is gevonden zou al na een simpele handdruk achter blijven.
 

31 Drie experts over het oriënterend vooronderzoek in de DMZ


Back to menu

7 mei 2011

NOS, 12 september 2006 Korte reportage van Lex Runderkamp over de discussie tussen drie onafhankelijke experts, Gerard Spong (advocaat), Peter van Koppen (hoogleraar rechtspsycholoog) en Peter Tak (hoogleraar strafrecht), over de uitkomst van het oriënterend vooronderzoek door het openbaar ministerie in de Deventer Moordzaak (DMZ).
 
Undercover

32 ‘Nieuw bewijs manipulatie onderzoek Deventer moordzaak’


Back to menu

27 mrt. 2019

Advocaat Geert-Jan Knoops zegt in de Volkskrant dat er nieuwe bewijzen zijn dat de politie bewijsmateriaal heeft gemanipuleerd in de Deventer moordzaak. Volgens Knoops bevestigen de gegevens dat Ernest Louwes uit Lelystad onterecht is veroordeeld.

Het bewijs zou staan op een cd-rom met ruim 150 foto’s en verslagen van het rechercheonderzoek. De cd is in handen van Maurice de Hond, die al jaren probeert de onschuld van Louwes te bewijzen. De Hond vindt het onbegrijpelijk dat het OM al die jaren lijdt aan ’tunnelvisie’.

Uit de gegevens op de cd zou onder meer blijken dat de Technische Recherche ontlastende vingerafdrukken heeft gewist. Ook zouden uit een proces-verbaal cruciale, ontlastende passages zijn verwijderd. Verder is er een foto van de kleding van het slachtoffer waaruit zou blijken dat daarop na de vondst van het lichaam nieuwe bloedvlekken zijn ontstaan.

De Deventer moordzaak is een van de langst lopende rechtszaken in de Nederlandse geschiedenis. Belastingadviseur Louwes werd in 2004 veroordeeld voor de de moord op zijn cliënt Jacqueline Wittenberg in 1999. Hij heeft een celstraf van 12 jaar uitgezeten, maar heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is.

IMPORTANT CONTENT

33 Peter r de Vries – Politie slikt, snuift en dealt zelf

 
 

7 jan. 2012

 

Minute 44: shocking behaviour

34 Peter R de Vries over BEKENDE seriemoordenaars

 
 

27 nov. 2016

25 NOVEMBER 2016