1 Advocaten ‘Making a murderer’ over wereldberoemde zaak
23 okt. 2016
2 Interviews met bekende strafpleiters
31 jul. 2010
3 Prof. mr. Stijn Franken | Juridisch bewijs
11 mei 2015
IMPORTANT CONNTENT
4 RIB-I-070224, Strafrecht: Bewijs
11 dec. 2012
IMPORTANT CONTENT
5 Gert Berg interviewt Max Moszkowicz
21 jan. 2011
6 De val van ‘huize Moszkowicz’; Hans Knoop en Max Moszkowicz
19 jan. 2019
7 Bram Moszkowicz over zijn autobiografie in Pauw & Witteman 29-03-2012
29 mrt. 2012
In de autobiografie Liever rechtop sterven dan op je knieën leven schrijft topadvocaat Bram Moszkowicz over zijn familiegeschiedenis en over zijn advocatenpraktijk.
Moskowicz omschrijft wat het voor hem betekent een strafpleiter te zijn. Ook laat hij zich uit over de in zijn ogen miserabele stand van de rechterlijke macht in Nederland. In zijn nieuwe boek behandelt hij onder meer het proces tegen zijn cliënt Geert Wilders, het functioneren van de rechterlijke macht en de omgang met de media. Daarnaast geeft hij zijn visie op de toekomst van de rechterlijke macht.
De in Nederland meest bekende strafpleiter is in zijn autobiografie zeer open over zijn familiegeschiedenis. Hij komt uit het bekende advocatengeslacht Moszkowicz en is zoon van de eminence grise van de Nederlandse strafrechtadvocatuur Mr. Max Moszkowicz sr. “Soms wil ik weten hoe elke centimeter van de veertienhonderd kilometer rook en voelde, in die wagons die mijn vader, zijn zus, broer en ouders van Westerbork naar Auschwitz brachten. De feiten zijn: de trein vertrok dinsdag 21 september 1942, elf uur ’s ochtends. De locomotief trok dertien veewagons. Elke wagon vervoerde om en nabij 60 joden. Alleen mijn vader keerde terug”, zo wordt op de achterflap van zijn boek vermeld.
=====
Bram Moszkowicz, Liever rechtop sterven dan op je knieën leven. ISBN 9789461560872, Bertram + de Leeuw Uitgevers.
BELANGRIJKE VIDEO: meesterlijk en vakkundig intelligent taalgebruik
Vanaf minuut 9’00”
o.a. minuut 15’00”
8 Bram Moszkowicz in Pauw & Witteman 09-11-2011
10 nov. 2011
President van de Amsterdamse rechtbank mr. Carla Eradus beschuldigt advocaat Bram Moszkowicz van spionage in het Wilders-proces. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Moszkowicz is woedend op de in zijn ogen onterechte beschuldigingen van de rechtbank.
Reden van de beschuldigingen is dat de advocaat zich tijdens het proces tegen de PVV-leider Geert Wilders liet bijstaan door een medewerkster die eerder als griffier voor de rechtbank werkte. De medewerksters zou volgens Eradus bij een collega hebben geïnformeerd over het Wilders-dossier.
De president van de rechtbank heeft haar beschuldigingen geuit tegenover de deken van de Orde van Advocaten van Amsterdam. In een brief schrijft Moszkowicz dat hij zich bezint op verdere stappen tegen deze aantijgingen.
Dat Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten Germ Kemper liet vandaag weten een gesprek met advocaat Bram Moszkowicz te willen. De deken wil weten hoe de hele gang van zaken precies is gegaan en volgens hem is van een spionagebeschuldiging voorlopig helemaal geen sprake.
Eerdere gesprekken over het proces-Wilders in Pauw & Witteman:
9 Ethiek – Hoe ver reikt geheimhouding
10 Theo Hiddema te gast in, ‘Van Liempt, één op één’
23 jan. 2017
11 Documentaire : Officier van Justitie Dossier van een moordzaak
13 feb. 2019
Betrouwbaarheid telefoontaps in het geding
7 mei 2011
Zembla documentaire 6 februari 2003
In geen enkel land ter wereld wordt zo veel afgeluisterd als in Nederland. Telefoontaps vormen in veel zware criminaliteitszaken zelfs het belangrijkste bewijsmateriaal. Maar de explosieve toename van mobiele telefoons en telecombedrijven hebben van het, ooit zo overzichtelijke, afluistersysteem een digitale jungle gemaakt waar nog maar weinig mensen greep op hebben. In geruchtmakende rechtszaken, zoals de zaak Baybasin en de Deventer moordzaak, wordt ernstig getwijfeld aan de betrouwbaarheid van de telefoontaps.
Undercover